Byebye Bs.As.!
Hallo allemaal,
Mijn laatste dagen in Buenos Aires zijn aangebroken. Afgelopen twee weken heb ik me vooral bezig gehouden met het verven van de muren van het huis van mijn vrijwilligerswerk, nog een aantal dingen van de stad bekijken, en uit etenmet vrienden. Het verven van de muren is echt een succes geworden, de meisjes hebben allemaal meegeholpen en vonden het erg leuk om te doen. Ook was er nog een nieuwe vrijwilliger bij: Dieuwke, uit Nederland natuurlijk (Friesland zelfs!) ,zij heeft ook meegeholpen.De witte laag was oké, maar de kleurlaag vonden ze helemaal top. En de begeleiders die er werken zeggen ook elke keer weer: ´Que liiiindo!´ (Wat mooi!) De ene muur zit dus vol met grote vlakken die we ´ingekleurd´ hebben, en op de andere muur hebben we de meisjes losgelaten met hun creativiteit, resultaat: Kriskras doorelkaar en kleine en grote figuurtjes, erg rommelig, maar dat maakt het eigenlijk ook wel weer gezellig. Vanmiddag (zaterdagmiddag, er is hier geen Tweede Kerstdag) ga ik met Kristel voor het laatst er naartoe, we hebben allemaal kleine cadeautjes gekocht voor ze, als afscheid én als laat Kerstcadeautjes, ik denk dat ze het wel op prijs zullen stellen.
Met Kerst ben ik uit eten geweest met de vaste club, met een meisje erbij, Laura, uit Nederland, ook van de taalschool. Was erg gezellig, met zijn vieren (Carina, Regina, Mei Lin en ik) hadden we een tijdje terug lootjes getrokken, in verband met Kerst, en dus hebben we cadeautjes uitgedeeld. Ik had een klein portemonneetje voor Mei Lin gekocht en ik heb een sjaal gekregen van Carina, die wist dat ik een liefde voor sjaals heb. Dus dat was erg leuk! Al is Kerst met zomers weer natuurlijk héél anders dan in Nederland, zeker met al die sneeuw daar!
Inmiddels zijn er al twee kamergenoten vertrokken, Kristel naar een appartement in Palermo, en Chantal naar Ushuaia, de zuidelijkste plaats van de wereld, die in Argentinië ligt. Dus nu blijven Mei Lin en ik over, en wij gaan maandag met de boot naar Colonia del Sacramento, een plaats in Uruguay. Daar blijven we 3 nachtjes, op Oudjaarsdag gaan we naar Montevideo. Hier blijven we weer drie nachtjes, (en we hebben leuke plannen voor Oud en Nieuw) dan gaan we naar een klein plaatsje genaamd La Paloma. Hier blijven we 2 nachtjes,en dan... Op naar het strand! We verblijven 5 nachtjes in een echte badplaats, Punta del Diablo, waar we lekker gaan ontspannen en aan het strand liggen enzo. Daarna weten we nog niet wat er gaat komen, misschien dat wij ons eigen plan trekken, misschien dat we andere mensen tegenkomen. We zijn een beetje aan het nadenken waar we heen willen, voor hoelang en wat we verder willen, daar zal wel iets uitkomen. Vandaag en morgen voor mij dus een inpakdagje, de laatste dingetjes halen, en de bakcpack 10 keer in en uitpakken totdat hij praktisch is ingepakt, want ik moet er straks ongeveer 3 maanden uit leven!
Geen idee wanneer ik weer tijd heb om iets te schrijven, dat zal wel wat onregelmatiger worden dan tijdens dit verblijf in Buenos Aires, want dan weet ik niet wanneer ik tijd heb en waar er een internetcafé te vinden is. We zullen zien! Ik heb zelf wel zin in het reizen, weer een verandering van omgeving. Ik mag natuurlijk niet klagen, maar op een gegeven moment word je wel nieuwsgierig naar de rest van het land. Ik ben wel van Buenos Aires gaan houden, heb zoveel mooie dingen gezien en er zijn nog zoveel andere mooie dingen hier, heb er echt een leuke tijd gehad! Gelukkig ben ik hier niet voor het állerlaatst, want ik vlieg naar Nederland vanuit Buenos Aires, dus dan kan ik afscheid nemen.
Fijne jaarwisseling alvast!
Groeten Maaike
We genieten van je reisverslag en wensen je veel plezier op je verdere reis.
Jij ook een fijne jaarwisseling en geniet nog van alle nieuwe ervaringen.
Hartelijke Groet van Hans en Mariet
Geniale manier om Oud en Nieuw te vieren! Daar kunnen wij nog wel wat van leren ;)! En nu begint het echte reizen ook hè! Ben benieuwd wat je er van vindt.
Hey Maaike, Voor jou ook een gelukkig nieuwjaar toegewenst, maak er iets moois van!
Hallo Maaike
Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag !
Waar je ook bent.
Ik heb even bijgelezen, helemaal boeiend.
Ik hoop dat je verdere reis goed bevalt, en ben heel benieuwd waar je bent en bent geweest