Uruguay!
Het eerste echte reisverhaal! Op maandag 28 december zijn Mei Lin en ik op de boot gestapt naar Colonia del Sacramento, Uruguay. Dit plaatsje ligt ongeveer recht tegenover Buenos Aires, en scheen volgens de Loneny Planet en andere reizigers de moeite waard te zijn. Dit klopte, het is een klein plaatsje, maar erg mooi! We hebben de eerste avond langs het haventje gelopen, genoten van het feit dat het reizen nu echt begonnen was, en de zonsondergang op de foto gezet. De volgende dag hadden we plannen om gewoon het dorpje door te lopen, maar dit was snel gedaan, want het begon te onweren, dus we hebben ergens onder een parasol gezeten en wat gegeten. Voor de volgende dag hadden we grote plannen: een scootertje huren en daarmee naar het strand, 5 km verderop, rijden en lekker fruit en broodjes meenemen etc. Maar... De reis begon zijn tol te eisen. De tweede nacht in Colonia zijn Mei Lin en ik beide ziek geworden van het kraanwater. De hele nacht hebben we beide om het halfuur moeten overgeven en de volgende dag waren we he-le-maal op. Dus niks meer ondernomen, en de volgende dag zouden we vroeg naar Montevideo gaan, dus we moesten ook nog inpakken enzo. Maar uiteindelijk is er niks van de tijd verloren gegaan, want eigenlijk kwamen we erachter dat Colonia del Sacramento toch zo klein is dat je die in 1 dagje kunt zien, en dat hebben we dus gedaan.
Op Oudjaarsdag hebben we de bus naar Montevideo genomen. Eerst hadden we plannen om een bus naar het feestplaatsje Punta del Este te gaan, waar ongeveer alle Argentijnen naartoe gaan op vakantie, maar we waren te moe om heen en weer te gaan. Uiteindelijk hielden de mensen in ons hostel een barbeque, dus hebben we daar bijgezeten, en ´s avonds om kwart voor twaalf naar het strand gelopen om daar van het vuurwerk te genieten. Ook al waren Mei Lin en ik er nog niet helemaal bovenop, het was toch best een ervaring om al dat vuurwerk langs de kust te zien. En... We hebben elkaar natuurlijk twee keer Gelukkig Nieuwjaar kunnen wensen, om 9 uur en om 12 uur!
Montevideo wasoverdag weluitgestorven, rond deze tijd van het jaar (iedereen vlucht de stad uit), maar is op zich wel een mooie stad. Hiervan hebben we het oude centrum bekeken, en zijn we naar een Carnaval-museum geweest. Carnaval schijnt in Montevideo ook een happening te zijn, dus het was leuk om weer eens een ander aspect van Zuid-Amerika te ontdekken.
Drie dagen later zijn we met de bus naar het strandplaatsje La Paloma gegaan, waarweinig te bezichtigen was, behalve het strand en de ´hoofdstraat´. Hier bleven we maar 2 nachtjes en toen zijn we doorgegaan naar Punta del Diablo, waar we óók alleen maar naar het strand konden. Dat hebben we gedaan, en de helft van de tijd waren we bezig met het heen en weer lopen van het hostel naar het centrumpje en terug. Ik heb wel plezier gehad met de hostelgenoten, waar we meestal gewoon ´s avonds met een drankje mee hebben zitten praten. Op mijn verjaardag was er nog een ander Nederlands meisje met ons mee naar het strand, Katinka, en ´s avonds hebben we ´lekker gekookt´, voor zover je dat op reis kunt doen, en een wijntje erbij! Ik vond het prima.
Montevideo is toch wel een mooie stad, maar als je de grootte van Buenos Aires voor de laatste twee maanden gewend bent, ben je voor je gevoel snel klaar in de hoofdstad van Uruguay. Daarnaast heb ik gesproken met Argentijnen, Canadesen, Polen, Brazilianen, Colombianen etc., wat erg leuk was.
Afgelopen zondag zijn Mei Lin en ik onze eigen weg gegaan. Zij is terug naar Buenos Aires, en gaat daar met een jongen verder reizen die ze in het hostel in Montevideo heeft ontmoet, en ik ben doorgegaan naar de één-na-grootste stad van Argentinie: Córdoba. Daar ben ik vanochtend aangekomen, na een lange nachtbus. Ik heb nog niet veel van de stad bekeken, omdat ik vandaag overdag ben bijgekomen van de reis vannacht. Zo´n nachtbus is erg ontspannend, er is service zoals in een vliegtuig, met avondeten en ontbijt. Maar toch lukt het niet om een hele nacht door te slapen, dus dit heb ik vandaag overdag even ingehaald, plus even kort de wijk verkend. Straks ga ik wat eten met twee Ierse meiden die ik in het hostel heb ontmoet, en morgen is de stad aan de beurt! Het schijnt een hele mooie stad te zijn, met Jezuiten-ruines, en mooie oude én nieuwe gebouwen. Ik ben hier tot en met vrijdag, dan neem ik de (overnacht)bus naar Puerto Madryn, wat in Patagonie ligt, de zuidelijkste provincie van Argentinie. In het plaatsje waar ik naartoe ga zijn in het goede seizoen walvissen te spotten, maar ook andere dieren zoals orka´s en andere zeedieren. Ik ben benieuwd! Daarna is mijn plan om door te gaan naar de beroemde gletsjers van Argentinie, El Calafate. Maar, niks staat nog vast!
Tot de volgende blog,
Groetjes Maaike!
Heeey Maaike,
Nog een heel gelukkig nieuwjaar! Had al van Jorrit gehoord dat je het op een groot strand zou vieren en we waren eigenlijk wel een beetje jaloers. Wel super natuurlijk!
Ik wens je heel veel succes en plezier de aankomende tijd!!
Groetjes Tim
Wauwwww Maaik het klinkt geweldig allemaal! :D Mooi dat het vrije leven je bevalt haha, ben best jaloers op je dat je zoveel van de wereld ziet! Ook al moet ik niet klagen haha.. Maar ik had ook wel graag naar Zuid-Amerika gewild!
Volgende week begint voor mij de reis, ik hou jou natuurlijk ook op de hoogte, en ik heb ook een blog! www.lauravanmontfoort.reismee.nl !!
See you in mei! Haha duurt lannggg!!
xxxx
Het blijft leuk om je zo te kunnen volgen! En wat een ervaringen doe je op. We wensen je ook nog een goed en gelukkig nieuwjaar, en van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat zie je er lekker bruin uit, hier is alles al weken wit van de sneeuw, het ijs en de kou.
We zien weer uit naar je volgende verslag en foto's
Groet van Hans en Mariet.
Maaike! Wat weer een leuk verhaal en wat heb je al veel gedaan in zo'n korte tijd. Klinkt echt tof wat je allemaal doet&ik wil ooook zon! Het is hier al heel lang wit en koud maar vrijdag ga ik naar nog meer kou want ik ga op wintersport! Wat ga je nog allemaal doen en heb je al veel leuke mensen ontmoet enzo? Heb je wel een leuke verjaardag gehad? Ik heb je nog gesmst maar volgens mij is het niet aangekomen.. Of wel? Nou meid, geniet nog to the maxxx! Liefs
Hehe, kan ik je eindelijk ook weer eens zien op een foto. Nu nog een touchscreen.... Wat ben je al bruin geworden trouwens. dat soort kleurtjes hebben bij ons alleen nog de mensen die op wintersport zijn geweest.
Je foto,s geven een mooi beeld van de plekken waar je geweest bent. Toch weer heel anders dan Buenos Aires. We zijn erg benieuwd naar de verhalen en foto's over Cordoba, de 2e stad van Argentinie. Maar die schijnt minstens zo mooi te zijn, toch?
liefs, Nella
De foto's zien er goed uit: heel afwisselend. Ben blij je af en toe ook te zien! Heel verfrissend om zo mensen te ontmoeten uit alle delen van de wereld. Je zit in dezelfde situatie en kunt veel ervaringen uitwisselen. De rugzak is echt geweldig. Deed mij denken aan de reis die ik met oom Douwe gemaakt heb door Indonesië. Zit het dus toch een beetje in de genen. We houden contact. Liefs Hessel